Pirogski

Ännu ett bildlöst inlägg, men det får bli så efetrsom jag är lat.

Pirogen, den ultimata frysmaten. Lätt men lite pillig att göra, liten att ha o frysen och god att äta. Kan ätas kall och varm och är lätt att variera med olika fyllningar.

Normalt så har man inte potatis, men min deg gör jag såhär: 
ca 20 st
250 g kokt, pressad potatis
3½ dl vetemjöl
1½ tsk salt
100 g margarin

Blanda samman allt till en deg, ev med lite mer mjöl. Vill man göra en annan deg så kan man göra det, men ajg gillar den här. I de flesta recept ska man kavla ut en stor ruta, klicka ut fyllning och sen skära dem. Men jag är lite annorlunda här med så istället formar jag bollar av smeten och kavlar ut dem var för sig till en rund deg. Klicka i fyllning på halva, vik ihop och lägg på en plåt.
Pensla med uppvispat ägg och in i ugnen, 226 grader i 10 min.

Fyllningar som jag gjorde idag:
Köttfärs, vitlök och gul lök
Spenat och kallrökt lax

Bara fantasin sätter gränser!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0