Jag är kär!

Japp, jag har kärat ner mig totalt! Har gosat med en så söt kattunge på jobbet, grå med vita tassar och vitt bröst och ett leende som man smälter av!

Tenta o grejer

Imorgon är det dags för terminens sista tenta. Sen ska jag:

- Läsa böcker för att jag känner för det och utan att få dåligt samvete över att inte läsa kurslitteratur

- Jobba och tjäna pengar som är mina, betala skatt till staten så att jag kan känna att jag förtjänar mitt ynkliga studiebidrag.

- Träna hästar utan att frysa händerna av mig

- Längta till hösten och att fortsätta plugga för att bli något

- Se fram emot att få lära mig nya saker, i skolan och på jobbet


Pirogski

Ännu ett bildlöst inlägg, men det får bli så efetrsom jag är lat.

Pirogen, den ultimata frysmaten. Lätt men lite pillig att göra, liten att ha o frysen och god att äta. Kan ätas kall och varm och är lätt att variera med olika fyllningar.

Normalt så har man inte potatis, men min deg gör jag såhär: 
ca 20 st
250 g kokt, pressad potatis
3½ dl vetemjöl
1½ tsk salt
100 g margarin

Blanda samman allt till en deg, ev med lite mer mjöl. Vill man göra en annan deg så kan man göra det, men ajg gillar den här. I de flesta recept ska man kavla ut en stor ruta, klicka ut fyllning och sen skära dem. Men jag är lite annorlunda här med så istället formar jag bollar av smeten och kavlar ut dem var för sig till en rund deg. Klicka i fyllning på halva, vik ihop och lägg på en plåt.
Pensla med uppvispat ägg och in i ugnen, 226 grader i 10 min.

Fyllningar som jag gjorde idag:
Köttfärs, vitlök och gul lök
Spenat och kallrökt lax

Bara fantasin sätter gränser!

Snabbt och lätt

Klockan var mycket och kylen tom. Då blev det:

Krämig Löksoppa:

Hittade en gul lök och lite purjolök i grönsakslådan, hakade upp och fräste mjuk i lite smör. Hade en liten matsked vetemjöl över och hällde på en skvätt vatten och en halv buljongtärning, lät koka lite. Vispgrädden låg nära döden så i med en skvätt av det och kryddade med lite salt, peppar och torkad timjan. Smaka av och när det är lagom, servere med en bit bröd och en ostskiva på. Gratinera för att lyxa till det lite.

Seriös dag!

Köttfärs för 29.95 blev idag till köttbullar och chili con carne och förpassades till frysen.

Till kvällsmat blev det Flygande Jakob

En kycklingfilé/person delas i bitar och steks, krydda lite. Lägg i en ugnsfastform med banan och över det vispad grädde blandat med chilisås. In i ugnen och garnera med lite stekta baconbitar. Servera med klyftpotatis eller ris.



Till efterrätt blev det Kladdmuffins med en klick vispgrädde. Avnjutes med kaffe och True Blood (serien, inte drycken...) Pluspoäng för den som tyder anteckningarna!


Årets tävlingsdebut är avklarad!

Illamåendet har släppt och knuten i magen är borta! Nu är det bara att leta lopp och anmäla på, nu blir det träna och tävla tills oktober är slut och kylan kräver att vi går i idé!

Berra anmäldes till ett lopp på Kalmar, mest för att det är en trevlig bana och efter lite påtryckningar ;P såg dåligt ut på pappret med 80 meters tillägg men han fick nys på de där framme och tuffade ifatt med spetsade öron och hann upp på tredjeplatsen innan målgången. Riktigt fin har han blivit, travsäker som bara den och galopphästen i honom har nog tagit semester!

Nu väntar mer lopp för Berra och snart har montéryttaren sin licens så då blir det lite montéstarter också! Har spanat in lite noll-lopp så det blir tävlingsdebut för unghästarna också!

Och eftersom min personlige fotograf hade ett arbete att sköta så blev det inga bilder... Eller jo, det finns tre mobilbilder men på dem ser jag drogad och Berra sur ut så de kommer inte visas offentligt...

Födelsedag

Ikväll var det årets tredje och sista (?) födelsedagsfirande för mig. Det blev:

Kyckling med ajvartäcke

Ta en kycklingfilé per person och dela om du vill. Stek till lite så det får lite yta. Lägg i en ugnsfast form.
Gör en röra på ajvar relish, creme fraishe, fetaost, vitlök och persilja. Jag tunnade ut med lite grädde och vatten också för att få den mer såsig. Ta mängd efter behag och antal personer, smaka av och är det gott så häll över kycklingen (eller kassler eller fisk eller vad man vill) och in i ugnen i en 175 grader i kanske 10 minuter.

Servera med ris eller pressad potatis.

Till efterrätt hade mannen i mitt liv gjort Tiramisu


Artiklar och annat!

Har haft en sjukligt effektiv dag... nästan...

Började lite långsamt med föreläsning på universitetet mellan 10 och 15, sådär halvinspirerande. Sen blev det en härlig långtur med Berra, lite utrustningsändringar till årets första start på söndag, som funkade mycket bra. Nu är jag pepp! Sen blev det en lite kortare tur med ett par av unghästarna. Efter att ha utfodrat oss själva fick vi hämta lite hästfoder också till de stackars små svältfödda liven.

Bara för att göra detta till ett riktigt hästigt inlägg så rekomenderar jag er att bläddra igenom smålandsposten och i sportdelen hittar ni en trevlig artikeln om ponnytrav och om våran licenskurs på Östanåkra. Lite bilder och trevlig läsning att muntra upp kvällen med!


I ugnen just nu...

Står det potatis som väntar på att få bli färdig och kompleteras med lite lax!

Laxpytt:

´Skala och dela potatis i lagom stora bitar, kanske en 2-3 st per person, beroende på storlek och hunger. Kör på med lite olja och salt och in i ugnen på en 175-200 grader, det beror på hur tålmodig du är. Under tiden som du väntar på potatisen hackar du upp lite zucchini, salta. Ta ca 1 fryst laxbit, dom där som är portionsförpackade, per person, dela i bitar och stek i lite smör eller olja så det får fin yta. Stek till zucchinin också.

När potatisen nästan är färdig, lägg i lax, zucchini och lök/purjolök i ugnsformen och kör en stund till. Lägg på lite kryddor också, salt, peppar och lite vad man vill.

Romsås

Blanda creme fraiche och röd rom. Smaksätt med lite salt, peppar, citron och kanske piffa till det med något grönt, persilja eller kanske gräslök. Servera till laxpytten.

Äts i solsken med något gott i glaset!

Laxpytt


älsk

Jag älskar dig så mycket att jag lägger ner någon sekund extra på att stava mina msn-inlägg rätt till dig. Ibland. För att jag vet att du tycker om det.

Här är jag!

Eran kock är tillbaka! Dagen bjöd på lite ris och kåldolmar, lyxigt värre. Tyvär kan jag inte ta åt mig äran för varken kåldolmarna eller det kokta riset, och jag har heller ingen bild att bjuda på. Men gör en google bildsök på "kåldolme" och tänk lite ris med soja vid sidan om, så är ni rätt nära. Eller om ni vill göra lyxvarianten, så kan ni få recept här:

Koka vatten. Hälla i ris. Låt koka, tid står på paketen. Annars kan du ta några provtuggor ibland och se när de är färdiga. Ris ska inte vara al dente.

Tag 2-3 st frysta kåldolmar/person. Tina i micro, kör några minuter på "tina" och kör lite på "full effekt" för att få upp värmen.

Tillsätt lite soja och gele efter smak. Är du en grönsaksfreak, lägg en kvist persilja på. Allt grönt är nyttigt!

Så, ge mig nu era fem ingredienser och låt mig teoretiskt tillaga er en måltid. Lite som kockduellen på Rachel Ray, typ.


Det är mycket som händer

Ja nu händer det en hel del, men dt börjar kännas som att jag har koll. Kan till viss del bero på att jag avr seriös och inhandlade en kalender, där jag nu skriver upp allt som behöver kommas ihåg.

Funderar på att skaffa mig ett bloggtema. Ett tema ska ju vara nåt som är starkt förknippat med bloggaren själv, så mitt tema skulle ju isåfall bli mat. Recept, bilder och lite tips från coachen (mig alltså).

Mille - jag gör middag av ditt kylskåpsinnehåll!

Kompetens!

Sådär, nu har jag ökat mina chanser att få jobb markant, då jag faktiskt har sökt det och inte bara tänkt göra det. Borde underlätta för arbetsgivaren alltså.

Förutom att fylla ett ev-jobb syfte så lyckades den även döva det dåliga plugg-samvetet. Hejja!

Idag har hästarna fått muskelträna, det blev inte skottat på skogsvägen pga traktorpunka så de fick dra i snön. hehe!

På begäran!

Så slår jag två flugor i en smäll och bifogar en bild från vinslov som innehåller nico! win!

Läs vad det står på släpet (lr vad det nu är) i bakgrunden.




Jag har av någon anledning förvandlats till en riktig mönsterstudent som går på alla föreläsningar och renskriver anteckningar.  Typ.
Stress får mig att tappa matlusten så gårdagens matrast mellan två föreläsningar tillbringade jag på biblioteket och hittade svar på några av instuderingsfrågorna. Kändes skönt att få det gjort. Slapp dessutom göra det efetr föreläsningen och kunde skynda hem till min älsk och gosa med honom <3 härligt.

Försöker kombinera jobb och heltidsplugg vilket går rätt bra och framförallt är nödvändigt eftersom pengar är bra att ha till saker...

Saknar någonstans att skriva av mig där inte alla kan läsa, så om någon känner för det så har jag gärna ett långt msn-samtal om mig, om nu någon orkar älta mitt liv med mig. Pepp välkommet!

Lyx just nu: Tänk att bara få plugga och pyssla med hästarna, utan att behöva bry sig om något annat.


Dags för uppdatering!

Det sker ju inte alltför ofta, men idag tänker jag glädja er med en liten smula av mitt liv. Woohoo!

Tänkte liva upp bloggen med en bild, mend et får bli senare. Främst pga brist på roliga bilder.

Ska snart dra till universitetet för en dubbel föreläsning om den forntida Egypten och ev., om jag orkar, en stund på bibloteket med Världens eknomiska historia. Ja, ni hör ju själva hur jävla sexigt det låter! Min bok, som jag i en stund av rikedomskänsla betsällde, bör anlända snart och då får jag känna på lyxen att kunna läsa utan att behöva åka ända till bibblan.

Nu ska jag pussa en söt pojke i nacken och byta tröja så ser lite snyggare ut...

Och Jim, min behandling verkar hjälpa så det var inte så dumt!


Om

Min profilbild

Mille

RSS 2.0